Milionarul Ioan Zapodeanu a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare într-un dosar de corupție

ioan zapodeanu

Ioan Zapodeanu, milionar în euro, a fost condamat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare într-un dosar penal penal pentru spălare de bani, corupţie și infracţiuni la legea societăţilor comerciale intrumentat de Direcția Națională Anticorpuție -Serviciul Teritorial Iași.

Ioan Zăpodeanu este acuzat că a vandut un teren aflat în proprietatea statului și a castigat miliarde de lei. Zapodeanu a reușit să facă acest lucru cu complicitatea unor funcționari de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliara și de la SC Mica Industrie SA, fosta societate de stat care avea în administrare doar terenul de 6.708 mp situat în municipiul Iași pe strada Platou Abator nr.3, cel vândut ilegal de Zapodeanu.

 „Ast­fel, la data de 8 martie 2010, inculpata Popa Mariana, în calitate de registrator la O.C.P.I. Iaşi, a dispus, cu încălcarea prevederilor le­gale, intabularea dreptului de proprietate asupra terenului în fa­voarea inculpatului Zapodeanu Ioan. În urma acestor demersuri, a fost cauzat un prejudiciu în valoare 5.974.437 lei (echivalent a 1.596.589 euro) în dauna statului român concomitent cu vătămarea drepturilor legitime ale adevăratului proprietar al terenului şi obţinerea unui folos în acelaşi cuantum de către inculpatul Za­podeanu Ioan“, au precizat procurorii DNA.