Milionarul de la Energie, Virgil Popescu, mai pune o greutate pe umerii romanilor. Firmele din industria alimentara vor creste preturile dupa ce s-a plafonat doar 85% din facturile la energie

popescu

O ordonanta de Guvern, ce a intrat in vigoare de astazi, fara niciun fel de consultari, va duce la cresterea preturilor alimentelor. La propunerea ministrului Energiei, doar 85% din consumul lunar la IMM-uri, instituții publice si firme din domeniul alimentar va fi plafonat.

Un alt articol din OUG, prevede ca „Ministerul Energiei este autorizat să împuternicească reprezentanții săi în Adunarea Generală a Acționarilor a societăților de producție de energie electrică unde este acționar majoritar, să solicite operatorilor economici să elaboreze și să aprobe, în cadrul Adunărilor Generale ale actionarilor, până la data de 1 noiembrie 2022, a strategiei de vânzare a producției de energie electrică pentru următorii 4 ani„.

„Cireașa de pe tort este că Virgil Popescu vrea să vândă energia României pe următorii 4 ani. Și-a pus în OUG această putere, ca acolo unde ministerul Energiei este acționar să poată decide vânzarea pe 4 ani. Cui vrea Virgil Popescu să vândă energia produsă de companiile de stat? Și oare cât de incapabil să fii ca guvern să dai o ordonanță pe 1 septembrie cu aplicabilitate 1 septembrie? Este o sfidare la adresa tuturor, a românilor și a industriei”, a spus Cristina Pruna, deputat USR.