Mii de turiști au petrecut de 1 Mai la Slănic-Moldova

WhatsApp Image 2022-05-02 at 13.34.26

Mii de turiști din întreaga țară au petrecut de 1 Mai în stațiunea balneoclimatică Slănic-Moldova, atrași fiind de frumusețile acesteia, de aerul curat, dar și de condițiile excelente de cazare.
Slănic-Moldova își recapătă, ușor-ușor, strălucirea de altădată, devenind un punct principal de atracție pe harta turismului intern. În weekendul care tocmai s-a încheiat, toate cele 1.500 de locuri de cazare au fost ocupate, existând, însă, și câteva sute de turiști care au venit în stațiune doar pentru a petrece ziua de 1 Mai în natură, alături de familie și prieteni. „Creșterea atractivității turistice a stațiunii Slănic-Moldova s-a văzut în aceste zile de sărbătoare, în care gradul de ocupare a fost de sută la sută. Ne-am pregătit din timp pentru a ne primi așa cum se cuvine vizitatorii și, după cum s-a văzut, măsurile luate și-au atins în totalitate scopul. Printre altele, am plantat mii de flori, am amenajat căile de acces către izvoare, am reconfigurat vechile trasee montane, am facilitat și modernizat accesul la telescaun. Am făcut din Slănic-Moldova, din nou, o stațiune îngrijită și atractivă”, a declarat dl. Gheorghe Baciu, primarul orașului Slănic-Moldova.
Pe lângă aerul curat și peisajele de o frumusețe rară, cei care au vizitat Slănic-Moldova de 1 Mai au avut la dispoziție diverse modalități de petrecere a timpului liber. Plimbările în aer liber, degustarea de produse tradiționale, plimbările cu telescaunul (care va fi deschis de acum la fiecare sfârșit de săptămână), accesarea izvoarelor cu apă curativă au reprezentat, în ansamblul lor, puncte de atracție pentru turiștii care au decis să vină la Slănic-Moldova.

„Proiectele de dezvoltare și investițiile din ultimii ani, trecerea izvoarelor în proprietatea Primăriei, obținerea Licenței de Exploatare pentru aceste izvoare sunt elemente care au readus la viață această zonă încărcată de istorie. Putem spune cu bucurie și mândrie că Slănic-Moldova este prima stațiune balneoclimatică din România care și-a certificat izvoarele, fapt care-i permite acum, printre altele, să-și recapete notorietatea pe care o avea înainte de 1989”, a mai spus dl. Gheorghe Baciu, primarul orașului Slănic Moldova.
Cunoscută cândva drept „Perla Moldovei”, stațiunea Slănic-Moldova a reușit să se reinventeze în ultimii ani și să își recapete vechiul „titlu”, iar tot mai mulți turiști redescoperă locul și aleg această zonă de munte pentru farmecul său aparte.