Mii de persoane din Germania au fost injectate cu soluție salină în locul vaccinului anti-COVID-19

Vaccin Covid

Mii de persoane care au dorit să se imunizeze împotriva coronavirusului ar fi fost injectate cu o soluţie salină şi nu cu un vaccin anti-COVID-19 în districtul Friesland din nordul Germaniei.

Peste 2.000 de persoane au solicitat să fie inoculate din nou după ce au apărut informaţii potrivit cărora o asistentă medicală a fost acuzată că a folosit o soluţie salină în locul serului împotriva coronavirusului, a anunţat ieri Ministerul Sănătăţii din landul german Saxonia Inferioară.

Poliţia a anunţat că este posibil ca asistenta medicală să fi injectat mii de persoane cu soluţie salină în locul unui ser anti-COVID-19 la un centru de vaccinare din district – un număr mult mai mare decât se crezuse iniţial.

Circa 8.557 de persoane, care au fost inoculate în perioada 5 martie – 20 aprilie, ar putea fi afectate, potrivit administraţiei districtului.

Numărul exact al persoanelor aflate în această situaţie nu este încă foarte clar.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii din Saxonia Inferioară a spus că nu are cunoştinţă de vreun caz grav de COVID-19 produs după inocularea soluţiei saline.