Mii de pelerini la Sanctuarul de la Cacica

Screenshot_20220815-183053_Facebook

Ca in fiecare an, mii de pelerini din toate colturile tarii si strainatate vin la Sanctuarul Maicii Domnului de la Cacica, Suceava, cu ocazia sarbatoririi Adormirea Maicii Domnului.

Programul liturgic a fost unul complex, iar slujbele au fost tinute in limba romana, maghiara, polona, germana si in greco-catolica.

Mii de pelerini au venit la sanctuarul naţional marian de la Cacica din judetul Suceava, în zilele de 14 şi 15 august 2022, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Pelerinii au parcurs pe jos cinci kilometri cu speranța că va fi pace în lume. După acest moment a avut loc privegherea mariană cu lumânări care constituie pentru pelerini apogeul ajunului sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

pr. Sebastian Petru Tamaș, director Liceul Catolic Iași: „Suntem în sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Sanctuarele lumii sunt astăzi pline de pelerini cu rozariul în mână așteptând la rând la scaunul de spovadă și apoi la împărtășanie. Dar ce legătură există între Sfânta Fecioara Maria și Sfânta Împărtăşanie şi Sfânta Euharistie? Noi știm că atunci când ne împărtășim însuși Isus vine și locuiește în noi”.

Biserica de la Cacica a fost construită între anii 1903 şi 1904, în stil neogotic, în crucieră, din piatră cioplită şi cărămidă roşie presată, urmând un proiect din Polonia. Biserica a fost consacrată în ziua de 16 octombrie 1904