Mii de pelerini la hramul Mănăstirii Hadâmbu

manastirea hadambu

Nașterea Maicii Domnului a fost sarbatorita cu mare fast la Mănăstirea Hadambu care si-a serbat si hramul, cu acest prilej. Peste 2000 de pelerini din toate colturile tarii au fost prezenți la Sfanta Liturghie, oficiata de Episcopul-vicar al Eparhiei Iasilor, Preasfintitul Parinte Nichifor Botosaneanul, împreuna cu un sobor de preoti si diaconi din Mitropolia Moldovei și Bucovinei si din Mitropolia Basarabiei.

Pentru prima dată de când au fost montate cele 13 clopote noi ale Mănăstirii Hadâmbu au răsunat, în momentul în care Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul a intrat în incinta mănăstirii.

Nicodim Gheorghiță – stareț Mănăstirea Hadâmbu: „Este mare binecuvântare. Nu știu cum aș putea, de fiecare dată să mulțumesc în puține cuvinte, Preacuratei Maicii lui Dumnezeu, care a adus atâta binecuvântare și atâta lumină în această cetate, care a fost părăsită timp de 33 de ani.A lucrat mâna lui Dumnezeu și mâna Maicii Domnului, iată astăzi din mila lui Dumnezeu cum arată această Sfântă Mănăstire părăsită.”

La final, a fost oferita o masa calda pentru toti credinciosii.

sursă foto: cronica de la iasi