Mii de oameni evacuaţi în Rodos, din cauza unui incendiu scăpat de sub control

Ţara cea mai populară pentru vacanţele românilor, Grecia, se confruntă cu cel mai călduros weekend din ultimii 50 ani. Căldura a făcut prima victimă acolo, în timp ce în Rodos un incendiu de vegetaţie a scăpat de sub control. Peste 2500 de oameni au fost evacuaţi, anunţă autorităţile, în timp ce mai multe case şi hoteluri se fac scrum. Pompierii au acţionat şi pe timp de noapte pentru a mai domoli calamitatea. Situaţia este îngrijorătoare la o mănăstire de pe insulă, unde pompierii care intervin, au rămas blocaţi în lăcaşul de cult.

Valul de căldură din Grecia a făcut o primă victimă, un bărbat de 46 de ani. Omul făcea livrări cu bicicleta şi, după multe ore în soare, s-a prăbuşit din senin. Medicii nu l-au mai putut salva.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Grecia are parte de un weekend de foc. Temperaturile ajung până la 45 de grade şi canicula se menţine până la mijlocul săptămânii viitoare. Şeful agenţiei de meteorologie spune că acest val de căldură este cel mai lung din istoria ţării. Ultima perioadă de acest gen a avut loc în 1987, atunci când 1.300 de oameni au fost ucişi de vremea extremă.

sursa observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *