Mii de ieșenii la parada militară de 1 Decembrie

Sharing is caring!

Manifestarile pentru Ziua Nationala a Romaniei a strans la Iasi peste 10.000 mii de oameni. Multimea a asistat la intonarea imnului de stat, la oficierea slujbei religioasa, si la discursurile oficialitatilor.

Cu steaguri tricolore si chiar in costume populare, iesenii au venit in Piata Palatului sa asiste la traditional parada militara. La manifestari au luat parte si membrii Familiei Regale a Romaniei, Custodele Coroanei, principesa Margareta si Principele Radu, alaturi de Principesa Sofia.

Va doresc din suflet, tuturor, un calduros “La multi ani!” in cea mai frumoasa zi a romanilor, in cea mai frumoasa zi din aceasta tara, in care putem arata lumii intregi ceea ce suntem cu adevarat, dar aceste zile le-am sarbatorit altfel, mult mai frumos, mult mai maret si mult mai legat de istoria si traditia acestui popor.“, a declarat Mihai Chirica, primarul Muncipiului Iasi.

“Incepand cu anul 1918, 1 Decembrie este ziua in care noi, romanii de pretutindeni, sarbatorim Marea Unire, moment istoric ce a insemnat implinirea unui vis de veacuri, un vis care poarta de-a lungul timpului strigatele de lupta ale generatiilor de osteni care au aparat aceste hotare, dar si nazuintele intregii suflari romanesti.”, a declarat Maricel Popa presedintele CJ Iasi.

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, data la care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea tuturor romanilor din Transilvania si Banat cu Romania, a insemnat pentru fauritorii ei implinirea visului de veacuri, a visului de aur a Romaniei.”, a declarat Costel Alexe, președintele PNL Iași.

Pe finalul manifestarilor, iesenii au luat parte la parada militara care a reunit defilarea pedestra si a carelor blindate ale Garnizoanei, dar si a fortelor de ordine si interventie de la Jandarmerie, Politie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, SRI, STS, Penitenciar si, in incheiere, Politia Locala Calare.

Ziua de 1 Decembrie s-a incheiat cu portia traditionala de fasole cu ciolan.

shares