Mii de credincioși au venit de Boboteaza la Mitropolie. Inalt Prea Sfintitul Parinte Teofan: „Daca este pace sufleteasca si pace in familie, din suflet si din familie, pacea se raspandeste si in jurul nostru”

boboteaza

Boboteaza este o sarbatoare importanta pentru crestini ortodocsi motiv pentru care mii de persoane au venit la slujba oficiata de Inalt Prea Sfintitul Parinte Teofan la Mitropolie. Oamenii au indurat temperaturile scazute de afara pentru a lua o sticluta cu agheasma.

In fiecare an, pe data de 6 ianuarie este savarsita slujba de Boboteaza, sarbatoare care reprezinta botezul Mantuitorului Iisus Hristos in raul Iordan de catre Sfantul Ioan Botezatorul. Inalt Prea Sfintitul Parinte Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei a oficiat slujba de Boboteaza si a sfintit butoaiele cu apa din curtea Mitropoliei.

Inalt Prea Sfintitul Parinte Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei: „Nadajduim in mila Domnului ca povara sa se usureze, sa mergem mai lin si mai frumos, cu ceva mai multa pace in suflet, mai multa pace in lume, caci daca este pace sufleteasca si pace in familie, din suflet si din familie, pacea se raspandeste si in jurul nostru”.

Agheasma luată de la preot în ziua de Bobotează ajută la curăţarea gospodăriei.

Potrivit tradiţiei populare, se mai spune că două săptămâni după Bobotează nu se recomandă să speli în pârâuri rufele sau cămășile.