Mii de credinciosi au participat la slujba de Boboteaza

boboteaza

Peste 1500 de credinciosi au participat astazi la Slujba de Boboteaza in curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi. Pentru a se evita imbulzeala, in context pandemic, slujba a fost oficiata in 4 locuri de Inaltpreasfintitul Teofan. La final, cele 11 butoaie cu apa au fost sfintite, iar aghiasma a fost distribuita doritorilor prin intermediul voluntarilor.

Dat fiind contextul pandemic si dorinta de a gestiona cat mai bine numarul de persoane prezente, Mitropolia Moldovei si Bucovinei a organizat in total patru slujbe in locuri si ore diferite in cadrul ansamblului mitropolitan. De asemenea, anul acesta au fost pregatite11 butoaie de 1.000 de litripe care mitropolitul Teofan le-a sfintit. Oamenii s-au imbulzit pentru a lua cat mai multa agheasma pe care sa o duca acasa.

Credinciosii o folosesc pentru vindecare, dar si pentru a aduce norocul in propriul camin si a indeparta necazurile.

La finalul intregului eveniment religios, Inaltpreasfintiul Teofan a tinut sa transmita credinciosilor si o cuvantare pentru aceste vremuri grele.

IPS Teofan – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei: „Sa avem grija sa nu ne imbolnavim. Lucrurile nu sunt chiar usoare si Dumnezeu ne apara, dar si noi se cuvine sa implinim cele de cuviinta si speram ca anul acesta, dupa cum spun unele voci  care vorbesc despre finalizarea acestei pandemii. Ne este dor sa convietuim intr-o normalitate, asa cum ne-am obisnuit. Fara sa va mai vad cu masca, fara sa ma vedeti cu masca”.

Ordinea si buna desfasurare a evenimentului religios de la Catedrala Mitropolitana a fost asigurata de jandarmi, voluntari si preoti. Acestia au organizat culoare pentru credinciosi si au avut grija ca distanta fizica sa fie respectata iar masca de protectie sa fie purtata corespunzator.