Mihai Chirica se implica in conflictul dintre parintii Corului Junior al Operei si Beatrice Rancea

Foto_Mihai_Chirica

Primarul trage un semnal de alarma si ii transmite public managerului Beatrice Rancea ca a gresit. „Când victime sunt copii și aici mă refer la Corul Junior – un cor cu care ne mândrim, mă simt nevoit să trag un grav semnal public de alarmă! Astept, ca și voi, rezultatul controlului ministerului Culturii, dar indiferent de rezultatul acestuia, eu cred că părinții și copiii au nevoie de acest dirijor, de cel pe care ei îl simt aproape ca dascăl și prieten. Nu îmi permit să șterg cu buretele lucrurile bune pe care doamna manager Rancea le-a făcut, dar aici îmi permit să-i transmit public: Doamna Rancea ați greșit și trebuie să reveniți asupra deciziei! Așa face un adevărat profesionist”, a declarat Mihai Chirica.

Scandalul de la Opera Nationala a luat amploare dupa ce Beatrice Rancea a limitat accesul copiiilor, care fac parte din Corul Juniorilor, in sediul institutiei de cultura.

Asadar, micii artisti, parintii si insotitorii acestora pot intra in cladire doar cand se fac repetitii oficiale. Decizia a venit la scurt timp dupa ce membrii Corpului de Control din ministerul de Cultura au parasit Iasiul.