Mihai Chirica ramane primarul Iasului dar nu va candida in PNL

Mihai_Chirica

Primarul Mihai Chirica a avut astazi prima iesire publica dupa ce a fost inculpat intr-un dosar de abuz in serviciu. Edilul sustine ca nu este un dosar de coruptie si nu a prejudiciat Primaria. Prin urmare va ramane primar. In schimb este hotarat sa nu candideze pentru nicio functie politica in PNL datorita posturii imorale in care se afla.

Mihai Chirica se apara dupa ce a fost inculpat in dosarul Skoda. Primarul sustine ca DNA nu a considerat ca ar fi un caz de coruptie in timp ce un raport al Curtii de Conturi precizeaza ca nu s-a produs vreun prejudiciu. Edilul precizeaza ca si Curtea de Apel Iasi a dat o decizie definitive si irevocabila in acest caz.

Este o calitate care nu ma avantajeaza nici politic, nici personal. Este inedita pentru mine si faceam asa o paranteza, nu s-a intamplat nimic in dosarul Palas dar uite ca am ajuns intr-o situatie nefericita desi speranta mea era ca nu se va ajunge niciodata aici. Pe scurt, ce trebuie sa mentionez. Acesta nu este un dosar de coruptie, el a fost analizat de DNA pe parcursul mai multor ani. Am luat act de existenta dosarului la inceputul anului 2016 iar in 2019, DNA spune ca nu este un caz de coruptie si inchide dosarul din punctul de vedere al acestui parchet„, a declarat Mihai Chirica.

Mihai Chirica le transmite adversarilor din celelalte partide ca nu va face un pas in spate si va ramane primar, avertizandu-i ca va intra in competitia politica din 2024.

„Nu am furat de la Primaria Iasi si nu am luat pentru mine nimic, prin urmare mi-am castigat mandatul cinstit si pledez pentru nevinovatie astfel incat instant va decide care va fi drumul meu ulterior. Pentru cei care apluda la aceasta data le spun un singur lucru. In anul 2024 acest dosar nu va mai fi din doua motive, ori judecata va fi cu celeritate, ori se va prescrie si automat nu va mai exista cauza. Dar atunci voi fi in masura sa intru intr-o competitive politica in care eu o sa le demonstrez ca in aceste zile gresesc”, a mentionat primarul Iasului. 

In acelasi timp, din calitatea de inculpat, primarul Iasului nu va intra in nicio cursa din PNL.

Cat timp in instantele din Romania va fi un dosar in care eu am calitatea de inculpat chiar daca pledez nevinovat eu nu voi candida pentru nicio functie politica. Daca maine ar fi alegeri in PNL, filiala Iasi eu nu-mi voi depune candidatura pentru nicio functie politica. Este imoral sa trag dupa mine un partid in conditiile in care eu nu pot fi fara pata si sa cer de la altii”, a adaugat Mihai Chirica.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași l-a trimis in judecata pe Mihai Chirica pentru infracțiunea de abuz în serviciu intr-un dosar in care prejudiciul se ridica la 500.000 lei.