Mihai Chirica: „Politicianismul unor lideri PNL Iași „poluează” opinia publică!”

Mihai_Chirica

Conducerea Primăriei Municipiului Iași a privit cu stupefacție și revoltă la spectacolul de un populism ieftin oferit astăzi de unii lideri PNL Iași pe pietonalul Ștefan cel Mare, unde aceștia au găsit de cuviință să trateze problema complexă a poluării în Municipiul Iași.

Ignorând complet cauzele poluării (lipsa șoselei de centură, relieful specific al orașului, numărul enorm de mașini uzate și poluante, centralele individuale și de apartament), politicienii în cauză nu au oferit drept măsuri decât un copy-paste jenant al inițiativelor concrete deja luate sau anunțate de conducerea Primăriei Municipiului Iași în vederea reducerii poluării. De altfel, nu mai demult de vineri, 8 martie, primarul Mihai Chirica a trecut în revistă măsurile pe care municipalitatea ieşeană le-a luat în ultima perioadă pentru reducerea poluării în oraș, printre care cumpărarea celor 100 de autobuze Euro 6, proiectele cu finanțare europeană de achiziţie a 32 de tramvaie noi şi 44 autobuze electrice, modernizarea cu fonduri europene a sistemului centralizat de încălzire ca alternativă la centralele de apartament, achiziţionarea de utilaje performante, puțin poluante de către Salubris SA şi Citadin SA, aplicarea unui regulament strict privind protecția șantierelor, creșterea suprafețelor de spații verzi și programele de plantări, atragerea de fonduri europene pentru revitalizarea spațiilor degradate dintre blocuri, campania de colectare selectivă a deşeurilor etc.

La acestea se adaugă o serie de proiecte ca limitarea accesului vehiculelor de mare tonaj în municipiu în timpul zilei, precum și a autoturismelor poluante în zona centrală, dar și un proiect prin care proprietarii să fie încurajați financiar, prin acordarea de vouchere, să renunțe la mașinile uzate. Nu în ultimul rând, de mai mult de o săptămână, Primăria Municipiului Iași și societățile subordonate susțin o amplă campanie de curățenie a întregului oraș.

„Observ cu îngrijorare cum unii lideri locali ai PNL, aflați într-o alianță toxică și perversă cu PSDragnea, încearcă să înșele opinia publică și să compromită munca cinstită și susținută de îmbunătățire a vieții ieșenilor. Este revoltător cum un politruc ca Marius Bodea, care a adoptat metodele politice ale lui Dragnea, are tupeul să transforme centrul orașului nostru în circ, un spectacol cu atât mai grotesc cu cât printre măscăricii cu pancarte se aflau și aceia care au votat în Consiliul Local împotriva construirii Spitalului Regional de Urgență în Municipiul Iași, ca și împotriva programului de modernizare a transportului public. Din fericire, rezultatele alegerilor din 2016 l-au așezat pe Marius Bodea și ciracii săi acolo unde le este locul. Din nefericire, dacă va continua așa, Marius Bodea va distruge inevitabil filiala Iași a PNL. În aceste condiții, nu știu cum se va uita la mine Marius Bodea în 2020: de pe partea cealaltă a mesei ori din afara ei…”, a declarat primarul Mihai Chirica.