Mihai Chirica: „Nu voi mai semna nici o debranşare de la sistemul centralizat de termoficare!”

cet-imagine-720x430

Primarul încearcă să convingă iesenii că trebuie să revină la sistemul centralizat de termoficare pentru a reduce in primul rand poluarea din oras.

„Visul meu este de a vedea anulate toate coşurile de fum de pe toate clădirile din Iaşi. Nu se poate să avem peste 60.000 de coşuri de fum care ne otrăvesc sănătatea. Fiecare vecin îl otrăveşte pe celălalt de alături, iar toţi, împreună, pe cei care nu utilizează centrala de apartament. Rezultatul îl reprezintă creşterea incidenţei bolilor pulmonare şi cardiovasculare. Nu este o joacă. Dragi ieşeni, aveţi cuvântul meu de onoare că, în calitate de primar, nu voi semna nici o debranşare de la sistemul centralizat de termoficare. Legea este clară. Avem sistem de termoficare în care investim zeci, sute de milioane de euro. Nu pentru eficienţă economică, ci pentru sănătate” a declarat Mihai Chirica.

De ieri, au inceput sa se dezmorteasca si caloriferele din apartamentele iesenilor dupa ce Veolia a derulat manevrele de pornire a sezonului de incalzire. Stocurile sunt suficiente pentru aceasta iarna, 163.000 de tone de cărbune şi 230 de tone de păcură.