Mihai Chirica muta viitorul stadion langa ERA Park

Edilul Iasului s-a razgandit in privinta noului stadion din zona Moara de Vant si din ratiuni de securitate, proiectul se va muta langa Era Park, pe o suprafata de 4,5 hectare.

„Dintr-o analiza foarte complexa si din perspectiva protectiei pentru situatii de urgenta am gasit amplasamentul pentru viitorul stadion, pe sesul Bahluiului in proximitatea Centurii si legaturii de Autostrada. Practic, degrevam zona Moara de Vant pentru ca, din calculele noastre privind riscurile, stadion, sala polivalenta si spital, in conditiile de seism, incendiu la una din cele 3 sau alte conditii de risc, o prabusire de avion ‘Doamne Fereste’ fiind si aeroportul ar fi dus la un blocaj”, a spus Mihai Chirica, intr-o emisiune la IasiTVLife.

Si capacitatea arenei va fi mai mica tinand cont ca banii vor proveni din fondurile proprii si un imprumut care va fi accesat dupa ce isi vor da acordul consilierii locali.

„Stadionul va avea vreo 20.000 locuri dar care reprezinta un inel, fara circulatie exterioara are diametrul de 371 de metri. Este frumos ca aspect. In sedinta din martie, propunem aprobarea imprumutului din prima transa de 100 de milioane de lei cu care sa incepem. Daca o sa avem o clasa politica si o vom avea, daca ramanem in parteneriat cu PSD-ul, o sa facem Guvernul impreuna si timp de 4 ani o sa incepem sa bagam bani, cate un pic, sa ne indeplinim obiectivele”, a precizat primarul Iasului.

Iasul ramane unul dintre putinele orase mari ale tarii care nu are un stadion modern si o Sala Polivalenta noua. Pana acum, municipalitatea a propus trei locatii diferite pentru o noua arena, in zona Tatarasi, Moara de Vant si acum langa Era Park.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *