Mihai Chirica isi cere scuze de la secretarii generali din tara

In urma cu cateva zile, primarul Iasului, Mihai Chirica a transmis catre Emil Boc, presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, o adresa prin care solicita elaborarea unui proiect de lege care sa ofere posibilitatea edililor de a schimba si numi secretarul general al Consiliului Local. Mihai Chirica propunea ca secretarii generali sa-si desfasoare activitatea pe durata mandatului primarului ales.

Dupa aceasta adresa, Corpul Profesional al Secretarilor Generali din Romania a sarit in apararea Denisei Ionascu, care ocupa functia de la Iasi. Organismul sustine ca Mihai Chirica incearca sa o intimideze, in calitatea acesteia de martor in dosarul in care DIICOT l-a pus sub acuzare pe actualul edil.

Mihai Chirica – primar Municipiul Iasi: „Am lansat o tema de discutie cu Asociatia Municipiilor din Romania plecand de la un proiect de lege care este in continuare in Parlamentul Romaniei fata de relatia dintre demnitar, mai exact primarie si secretarul CL, o discutie care sigur s-a lovit si de incapacitatea de a vedea copacii din cauza padurii. In principiu a avut o cale de a starni curiozitatea secretarilor si a primarilor din Romania, mai ales acolo unde este in mare parte concentrata populatia in municipiile si municipiile resedinta de judet, pentru a gasi o forma de conlucrare”.

Relatia dintre Mihai Chirica si Denisa Ionascu este una tensionata iar actualul edil lanseaza o invitatie publica pentru toti liderii asociatiilor profesionale care reprezinta secretarii de consilii locale si judetene pentru adaptarea legislatiei la provocarile actuale.

Mihai Chirica – primar Municipiul Iasi:La Parchetul in subordinea caruia suntem noi administrati ca si administratie locala a fost depus sub titulatura de martor si eu, printr-o ezitare de a face un denunt, pe care nu l-am vazut, pentru ca toate originalele erau luate sub semnatura de la colegii mei, care le-au predat in mod eficient sub semnatura secretarei consiliului”.

Intr-o scrisoare deschisa, Mihai Chirica isi cere scuze corpului secretarilor oraşelor, comunelor, municipiilor şi judeţelor si sustine ca intentiile sale nu trebuie interpretate ca fiind atacuri personale asupra actualului secretar general al Consiliului Local Iasi ci se refera la solutionarea unor probleme administrative.