Mihai Chirica ii raspunde dur lui Maricel Popa pe tema licitatiei pentru vanzarea Hotelului Traian

foto_Mihai_Chirica

Intr-un comunicat de presa postat pe pagina de Facebook a Primariei se aduc unele precizari cu privire la licitația pentru vânzarea Hotelului „Traian”:

„Referitor la zvonurile și minciunile proferate de către unele persoane publice cu privire la o eventuală intenție a Primăriei și primarului Municipiului Iași de a achiziționa Hotelul „Traian”, conducerea municipalității face următoarele precizări necesare pentru informarea corectă a opiniei publice.

Primăria Municipiului Iași nu a emis, iar primarul nu a semnat niciun document din care ar putea reieși necesitatea unei astfel de achiziții. Conform legii, în momentul tranzacționării unui imobil monument istoric, Primăria, prin primar, poate să își exercite dreptul de preempțiune asupra acestuia optând sau nu pentru intrarea în contractul de achiziție. Cum Hotelul „Traian” este un monument istoric reprezentativ pentru orașul nostru, iar valoarea de pornire a licitației este una considerabilă, primarul Municipiului Iași a decis să lase Consiliul Local să își exprime într-un fel sau altul posibilitatea de exercitare a dreptului de preempțiune.

Este de subliniat faptul că primarul Municipiului Iași putea lua o astfel de decizie, însă a considerat că această opțiune trebuie să fie a acelora care reprezintă forțele politice din Municipiul Iași în Consiliul Local. Așa cum a promis și a reiterat public în numeroase rânduri, primarul dorește ca, atunci când trebuie luate decizii care au o importanță deosebită și pe termen lung pentru Municipiul Iași, Consiliul Local să fie consultat și să decidă în cunoștință de cauză, în conformitate cu principiile transparenței, responsabilității și democrației reale, precum și din dorința de a oferi un exemplu de bună practică celor care nu înțeleg sau nu le pasă ce este democrația.

Primarul Municipiului Iași își exprimă regretul că unii „politruci” îi atribuie declarații și intenții care nu există și, pornind de la minciuni grosolane, încearcă să creeze conflicte publice doar din dorința de a ieși din anonimat.

„Îmi pare nespus de rău că niște necăjiți ai sorții, care nu au reușit să facă niciodată nimic, poate doar în afară de a se face de râs, se dau de ceasul morții pentru a transforma dreptul în obligație, prostia în inteligență și minciuna în adevăr. Acești politruci penibili nu au înțeles nimic din ce înseamnă democrația și nu sunt animați decât de dorința de a fura, a minți și a înjura. După ce au rezolvat toate problemele din Guvern, Parlament și, pe plan local, din Consiliul Județean, după ce recursul compensatoriu a adus lacrimi și sânge în societatea românească, care îi plânge pe românii tâlhăriți, violați și uciși de infractori eliberați pe nedrept, acești politruci s-au întors la vechile lor obiceiuri care, din fericire, le vor aduce și meritatul și inevitabilul sfârșit politic”, a declarat primarul Mihai Chirica.