Mihai Chirica, iesire controversata la miezul noptii: “Chiar nu merita sa faci fotbal in Liga 1!”

Suparat pe infrangerea Politehnicii Iasi si aflat sub impresia momentului ca arbitrul Istvan Kovacs a gresit eliminandu-l pe Roman, primarul Mihai Chirica a reactionat pe Facebook la miezul noptii postand mai multe mesaje confuze. Edilul Iasului a contestat LPF desi arbitrajele sunt sub jurisdictia LPF.

„Chiar nu merită sa faci fotbal in Liga 1. Este o pierdere de timp și resurse. Rușine! De astăzi nu mai vorbesc de Liga 1, aștept ziua in care hoția nesimțita va lăsa sportul din România sa performeze. Până atunci mă voi ocupa de sportul pentru copii! Din nou, să va fie rușine celor care vă ocupați de Liga profesionistă din România!

Copii de 7 și 8 ani strigă Hoțule, hoțule! Bănui că veniseră să vadă o competiție sportivă, nu o jecmăneală de drumul mare! Îmi este rușine pentru trauma prin care trec acești copii. Dacă acesta este fotbalul de liga 1 in România, dacă asta organizează această ligă și dacă credeți ca eu mai stau cu voi la masă, vă înșelați! Sport pentru copii!

Se pare că Liga 1 promovează Gheboasă! Bănui ca acolo ne vreți copiii! Vom căuta alte sporturi!”, a scris Mihai Chirica într-o serie de posturi pe contul personal de Facebook.

La scurt timp a venit si replica analistilor sportivi, care l-au desfiintat practic pe primarul Iasului.

Cui să-i fie rușine, domnule primar? Lui Istvan Kovacs, că a dat un roșu pe care îl merita Alin Roman? Domnul primar, nu v-a obligat nimeni să stați la masă, domnule. Leo Grozavu a promovat echipa, asta este, trebuie să jucați în SuperLigă, că ați promovat, dar puteți să vă întoarceți repede înapoi, nu e obligație. Au strigat copiii ‘hoțule’. Uitați-vă, bre, la fază. Chiar dacă greșea Istvan Kovacs, era o eliminare. Incredibil. Băi, oameni buni, vă dați seama pe cine votați? Vă dați seama ce minte poate să aibă? Domnul primar, nu-l invitați pe Gheboasă la Iași. Nu-l chemați, e opțiunea dumneavoastră. Ce legătură are? S-a dat un roșu, de fapt, două galbene, întâmplător corecte, într-un meci de fotbal. Nu vă pricepeți? Nu-i problemă, nu trebuie să vă băgați, stați deoparte. Poate că ar fi bine să nu vă implicați. Poate ar trebui ca statul să-i dea privatului să investească în sport. Să-i dea toate condițiile, ce urlă Gică Hagi de ani de zile și alții pe lângă el, dar degeaba. Absolut incredibil”, a reactionat moderatorul Digisport, Vali Moraru.

M-a luat râsul. Un text emoționant, care-mi aduce aminte că Moldova a fost mereu o sursă de scriitori și poeți importanți pentru România. Aș fi vărsat niște lacrimi, dar mi-am adus aminte că suntem în emisie.  N-are niciun pic de dreptate. În primul rând, tehnic, ce treabă are LPF cu arbitrajul? Arbitrajul ține de CCA, care într-o oarecare măsură ține de FRF. Dar așa e când suntem primari, vrem să câștigăm capital politic, suntem alături de «baieții» noștri care suferă și care au fost nedreptățiți îngrozitor și din cauza asta au pierdut.  Nu, domnule primar! Cu tot respectul, nu vă băgați în chestiile astea, că nu vă pricepeți. A fost o eliminare absolut corectă, iar Craiova a fost echipa mai bună”, a reactionat si comentatorul sportiv Emil Gradinescu, in direct la Orange Sport.

Imaginile vorbesc de la sine, probabil că domnul primar trebuie să se uite mai bine la TV înainte să vorbească. Baiaram e lovit cu cotul în figură, e corect eliminat Alin Roman. I se acordă corect roşu direct. E de roşu clar de tot! Primarul, fiind foarte supărat în acel moment, îşi dă drumul la gură fără să aibă elemente pentru a spune adevărul. Dacă te uiţi la imagini, Roman îi dă un cot în figură. Îmi pare rău că primarul face asemenea declaraţii la adresa Ligii 1. Fotbalul nu e aşa, mai mare atenţie. Am avut şi un arbitru foarte bun la acest meci, Istvan Kovacs”, a declarat Florin Răducioiu, potrivit Prima Sport.

Criticat dupa postarile sale, Mihai Chirica a sters mesajele si a iesit cu un alt text, care au starnit un nou val de ironii.

„Am depostat pentru că eu nu vorbesc despre etnie, ci despre rolul sportului în educarea copiilor noștri. Mai avem multe, prea multe de făcut, ca să avem iarăși performanță”, a scris primarul din Iași pe Facebook.

Multi dintre cei care au reactionat s-au intrebat ce inseamna „a deposta”, verb care nu se regaseste in dictionarul limbii romane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *