Mihai Chirica: “Cred că este timpul să vă opriți, sau să vă oprim!”

Mihai_Chirica

Am aflat cu indignare că Guvernul României, înhăitându-se cu o gașcă de personaje controversate din politica locală, s-a apucat să distrugă și bruma ce a mai rămas din patrimoniul destinat studenților. În disprețul faptului că partenerul principal al universităților ieșene a fost întotdeauna Primăria Municipiului Iași – și invocându-se o falsă descentralizare – se încearcă trecerea Casei de Cultură a Studenților în subordinea Consiliului Județean. Înainte de a vorbi despre pretenția transformării acestei clădiri-simbol pentru studențimea ieșeană într-un nou sediu pentru Filarmonică, cerem conducerii Consiliului Județean și Guvernului să respecte promisiunea de a reabilita vechiul sediu al Filarmonicii, care a ajuns într-o stare deplorabilă. Domnilor, respectați-vă angajamentul făcut față de ieșeni și față de conducerea Filarmonicii rezolvând problemele imobilului de pe strada Cuza Vodă și nu creând o altă problemă; acolo este și casa studenților de la arte!

Ca situația să fie și mai revoltătoare, Guvernul încearcă să aloce Consiliului Județean și vechile tabere școlare, aflate astăzi într-o stare avansată de degradare. Și în acest caz stârnește râsul intenția conducerii Consiliului Județean de a reda circuitului școlar aceste tabere, în condițiile în care zeci de școli din județ au încă grupurile sanitare în curte, locuri în care ne mor copiii!

Dacă dorim să facem o descentralizare rațională, fac apel la Guvernul României să dea dovadă de o minimă responsabilitate și să țină cont de faptul că principalul partener al universităților ieșene, cât și al Casei de Cultură a Studenților, a fost și rămâne Municipiul Iași, așa cum se întâmplă firesc și în celelalte centre universitare din țară.

Fac apel și către ligile studențești să se mobilizeze pentru a veni în apărarea unei instituții reprezentative pentru viața studențească, înainte de a fi prea târziu.

Din păcate, ce se întâmplă azi reproduce perfect ce s-a întâmplat vreme de 30 de ani în România: distrugerea pas cu pas a patrimoniului de către hoții Revoluției române!
Să nu uităm niciodată ce s-a întâmplat cu bazele pentru turism și tineret și să ne unim pentru apărarea drepturilor noastre!