Mihai Chirica, conferinţă de presă după ce a fost pus sub control judiciar: Nu am cea mai mică emoție. Știu foarte clar ce fac și cum fac

WhatsApp Image 2022-12-15 at 14.07.24

Primarul Mihai Chirica, a oferit mai multe detalii astăzi fata de ultimul dosar intr-o conferinta de presa sustinuta la Primarie subliniind ca nu se considera vinovat.

„În cursul zilei de ieri, practic întreg aparatul de conducere a fost chemat la audieri. Toate birourile de aici, viceprimari, foşti, toată direcţia de Urbanism, Cadastru.  Indiferent care sunt consecinţele acestui dosar, e foarte clar, trebuie să plătească. Şi eu voi fi cel care susţin vehement acest lucru. Am spus şi ieri, am spus şi prin plângerile penale pe care le-am mai făcut până acum. Nu am cea mai mică emoţie referitoare nu doar la această cauză a omului de afaceri Zămoşteanu, ci şi pentru orice altă cauză. Ştiu foarte clar ce fac şi cum fac. Eu nu sunt decât demnitarul acestei Primării. În spatele meu este un aparat de 679 de persoane. Orice persoană care nu-şi face treaba cum se cuvine din rea voinţă sau nepriceprere trebuie să plătească. Dacă e din nepricepere, plăteşte administrativ, ceea ce s-a şi întâmplat, dacă este din rea voinţă plăteşte penal.” a precizat edilul ieșean.

O situatie atipica este a fostului viceprimar Gabriel Harabagiu. Acesta sustine ca a fost confundat de anchetatori cu actualul viceprimar Daniel Juravle.

Gabriel Harabagiu – fost viceprimar:

„Acuzatia era de uzurpare si fals intelectual. Am ajuns undeva la ora 11 in sediul IPJ, la ora 20 la DIICOT si la ora 2 noaptea cand mi-a prezentat acuzarile au constata cu totii ca nu era semnatura mea. Ba mai mult, grav faptul că niciun lucrator nu a verficat documentul respectiv care data din 10 august 2021. In acea perioada eram in control judiciar tot de domnul Horodniceanu dat. Adica era imposibil sa nu isi aduca nimeni aminte, iar grav a fost ca nimeni nu a verificat continutul documentului semnat de actualul viceprimar.”

 Dupa ce au fost aduse la audieri 30 persoane, 12 dintre acestea au fost plasate sub control judiciar.