Mihai Chirica are calitatea de suspect in dosarul instrumentat de DIICOT

Primarul Mihai Chirica are calitatea de suspect in acest dosar. De altfel, biroul sau a fost perchezitionat de procurori in acesta dimineata. De asemenea, Gabriel Harabagiu, fost viceprimar, Cristina Oțeleanu, șef serviciu Juridic, Alexandru Mustiață, arhitect-șef, Raluca Andreea Mocanu, director la Urbanism, Elena Herțanu, consilier Urbanism si Andrei Gabriel Pascariu, consilier Urbanism au fost dusi la audieri. Procurorii au banuieli rezonabile ca dezvoltatori imobiliari s-au folosit de conexiunile cu funcționari din administrația publică locală cu atribuții în domeniul emiterii și urmăririi respectării documentațiilor de urbanism. 

„In momentul de fata s-au desfasurat niste perchezitii intr-un dosar mai vechi, pe care nu-l privea pe domnia sa. A fost pus un mandat de perchezitie la sediul biroului de primar, exista un mandat de aducere pentru domnia sa, inteleg ca in calitate de suspect, urmeaza sa vedem care sunt acuzatiile in momentul in care incepe audierea. Asteptam sa se finalizeze si celelalte activitati din dosar ca sa vedem care sunt faptele care i se imputa. Nu are nici un fel de grija, stie ca nu a facut nimic ilegal si doreste sa se lamureasca si procurorii si oricine din aceasta ancheta. Nu stim acuzatia prin urmare nu stim daca sunt probe”, a spus Daniel Atasiei, avocatul lui Mihai Chirica.

Avocatul lui Mihai Chirica nu se asteapta ca procurorii sa recurga la masuri preventive. Cu toate acestea, acuzatiile din acest dosar sunt grave: abuz în serviciu în vederea obținerii unui folos necuvenit, uzurparea funcției, delapidare, spălarea banilor, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului societății într-un scop contrar intereselor acesteia, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

„In tara aceasta, ca si in orice alta tara, toate lucrurile sunt posibile dar nu cred ca se va intampla aceste lucruri dar nu vreau sa fac prognosticuri. Nu cred ca intr-un dosar care este in lucru de ceva vreme sa vrea cineva sa ia o masura preventiva dar toate acestea sunt elemente care tin exclusiv de procuror. Nu va pot spune momentan ce riscuri sunt sau nu sunt. Din cate stiu eu este prima oara cand este chemat sa lamureasca aspecte din acest dosar”, a completat avocatul lui Mihai Chirica.

Va reamintim, astazi DIICOT împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Iaşi – S.C.F.T.S.B.  au pus în aplicare 24 mandate de percheziție domiciliară iar 30 persoane au fost conduse la audieri.