Mihai Chirica a jucat împotriva Generației de Aur la inaugurarea stadionului din Pomarla

nationala-romaniei-la-pomarla48

Noul stadion al comunei Pomârla a fost inaugurat oficial, vineri seară, când pe gazonul sintetic au pășit nume mari din fotbalul românesc iar în tribună și după garduri au fost peste 1500 de oameni.

Fost fotbalist în eșalonul doi, primarul Dumitru Chelariu a vrut un eveniment de marcă la inaugurarea stadionului, eveniment cum nu a mai fost de mulți ani în județul Botoșani. A apelat la ajutorul omului de afaceri Cornel Șfaițer iar împreună au reușit să aducă la Pomârla nume mari din fotbalul românesc.

Evenimentul a fost pregătit în cele mai mici detalii iar „tricolorii” au avut o surpriză plăcută. În momentul în care autocarul s-a apropiat de stadion, zeci de tineri i-au așteptat cu steaguri și eșarfe tricolore după care au fost asaltați de suporteri pentru fotografii și autografe. Vestiarele au fost pregătite de parcă naționala României urma să joace un meci decisiv de calificare la un Campionat Mondial.

În timp ce Belodedici, Prunea, Tibor Selymess, Majearu, Rădoi, Dică și ceilalți foști fotbaliști se pregăteau să intre pe teren, primarul Dumitru Chelariu a premiat trei personalități ale sportului. Halterofila Loredana Toma și fotbalistul Andrei Dumitraș au primit titlul de cetățean de onoare, în aplauzele a peste 1500 de spectatori. De asemenea, a primit titlul de cetățean de onoare și omul de afaceri Cornel Șfaițer, cel care s-a implicat în organizarea evenimentului.

Foștii tricolori au înfruntat o națională a primarilor din care au făcut parte botoșănenii Dumitru Chelariu (Pomârla) și George Popescu (Sulița), Mihai Chirica (primarul Iașiului), fostul fotbalist Gabi Mureșan (Apold) și Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana, cel care a jucat și în celebrul meci cu Steaua, din Cupa României.

Chiar dacă era un meci demonstrativ, jucătorii celor două echipe nu s-au menajat și și-au consumat și ultima picătură de energie. Tibor Selymess a arat terenul pe partea stângă de parcă ar juca și acum în prima ligă, Belodedici a rămas același fundaș elegant, Mirel Rădoi a făcut diferența la mijlocul terenului iar Nicolae Dică a încercat să facă spectacol în careul advers. Partida s-a încheiat cu scorul de 3-1 pentru foștii tricolori dar toată lumea a fost fericită la finalul jocului iar cei prezenți au apreciat noul stadion și calitatea gazonului.

După ultimul fluier al arbitrului Dumitru Brânză, pe teren a intrat ansamblul din comuna Bârsana care a prezentat un moment artistic spectatorilor rămași în tribuna stadionului