Mihai Chirica a fost trimis din nou in judecata

Primarul Mihai Chirica a fost trimis din nou in judecata dupa ce DIICOT a inregistrat la Curtea de Apel Iasi dosarul Veranda in care mai sunt inculpate 25 de persoane. Alaturi de primar mai figureaza in dosar Alexandru Mustiata, arhitectul sef al Iasului, Cristina Oteleanu director din Primarie, angajati din Palatul Roznovanu si de la Politia Locala.

Acuzatiile sunt grave: fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, uzurparea funcției, delapidare sau spălare de bani.

Potrivit procurorilor, firma omului de afaceri Cristin Zamosteanu, a evitat plata unor taxe și impozite în valoare de peste 12 milioane de euro către bugetul de stat, rezultate din tranzacții imobiliare. De asemenea, cu sprijinul unor funcționari din Primărie si a edilului Mihai Chirica, s-a obținut înregistrarea legală a unui etaj suplimentar la Hala Centrala, unde a fost deschis Restaurantul Veranda.

Solicitarea dezvoltatorului către Primărie, pentru autorizarea lucrărilor a fost iniţial refuzată, întrucât indicatorii urbanistici ai clădirii erau deja depasiti insa, ulterior a fost eliberată autorizaţia necesară, iar lucrarea a fost executată. Cercetarile procurorilor în cazul Halei Centrale au demarat în primăvara anului 2022, ca o extindere a unui dosar deschis împotriva dezvoltatorului în 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *