Mihaela Buzarnescu si-a vizitat sponsorul de la Iasi

mihaela buzarnescu

Jucatoarea de tenis aflata acum pe locul 24 WTA a vizitat Iasul si comuna Cotnari. Sportiva de 30 ani a avut cel mai bun sezon din cariera fiind la un singur pas de calificarea la Turneul Campioanelor. Doar ca, bucuresteanca s-a accidentat si a ratat prima participarea la acest turneu. Acum, Mihaela Buzarnescu priveste cu incredere pentru 2019.

„Anul acesta nu am avut aceasta presiune, este normal sa te gandesti ca ai de aparat puncte dar am invatat sa nu ma mai gandesc la acest lucru si de cate ori intru pe teren sa joc fiecare meci ca si cum ar fi ultimul si sa nu am nicio asteptare de la competitie pentru ca atunci mintea mea este limpede si relaxata si privesc altfel meciurile”, a declarat Mihaela Buzarnescu.

In opinia sa, Romania are cea mai buna generatie de tenismene din istorie cu 6 jucatoare in top 100 WTA. Mihaela Buzarnescu este optimista inaintea confruntarii cu Cehia din Fed Cup.

„Avem cele mai bune jucatoare pentru Fed Cup. Noi romancele suntem sase in top 100 si tenismele din Cehia tot atatea daca nu ma insel. Am putea castiga titlul daca am fi toate disponibile la fiecare infruntare, categoric”, a completat sportiva.

Mihaela considera ca federatiile trebuie sprijinite mai mult de catre minister. Jucatoarele de top au ajuns sus pe cont propriu si nu in urma sprijinului Federatiei Romane de tenis.

„Jucatoarele si jucatorii din loturile de tineret si cei din Fed Cup si Davis Cup beneficiaza de teren gratuit. Acestea sunt singurele beneficii . Deocamdata atata este sustinerea lor. La ce jucatori avem am fi putut fi sustinuti mult mai bine dar trebuie sa ne sacrificam cum putem si de cele mai multe ori parintii sunt cei care suporta tot”, a adaugat Mihaela Buzarnescu.

Compania care o sprijina financiar pe Mihaela a oferit parintilor acesteia un cec de 3.000 euro. De altfel, tatal sportivei este antrenor de tenis si a fost cel care a sustinut-o in toata aceasta perioada. Mihaela Buzarnescu a castigat in cariera 1,5 milioane de dolari, circa 1,1 milioane de dolari fiind stransi de sportiva de la turneele din acest an.