Micutii cvadrupleti au luat in greutate

MSZoYXNoPTRlMzlhNzNkNzU3ZjM1NDMxYjdlYTM5MTQyOTZhNGI2.thumb

Cvadrupletii nascuti de o mama confirmata pozitiv cu coronavirus sunt de doua saptamani in atentia medicilor de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Starea este una favorabila si au parcurs normal. Pentru o luna jumatate vor mai ramane internati in spital.

Cei 4 micuti veniti pe lume in luna martie au o evolutie lenta, dar favorabila. Copiii au luat in greutate, iar medicii spera sa nu apara nici o complicatie.

Dr.Maria Stamatin, medic primar pediatrie-neonatologie

„Bună și foarte bună. Spun bună că unul din ei a avut o intoleranță alimentară inițial, acum toți 4 primesc alimentație prin gavaj, că nu pot să primească altceva. Au crescut în greutate, unii și-au atins greutatea de la naștere, unii chiar și-au depășit-o. Cel care avea un 1,82 kg acum are 1,93. Sunt stabili din punct de vedere respirator, nu mai sunt dependenți de oxigen, sunt stabili din punct de vedere neurologic, deci deocamdată suntem pe drumul cel bun.”

Medicii spun că aceștia nu sunt încă în afara oricărui pericol. Recuperarea copiilor născuți prematur depinde de grija oferită de familie.

Dr.Maria Stamatin, medic primar pediatrie-neonatologie

Acest lucru nu înseamnă că în timp nu pot să apară alte tulburări. Vedem doar timpul la asemean categorie, nu că sunt prematuri foarte mici, ei nu sunt prematuri foarte mici, ei sunt prematuri mari cu restricție de creștere intrauterină datorită faptului că au fost 4.

Trebuie urmăriți în continuae, familia va trebui să muncească cu recuperarea lor. Vor fi urmăriți la nivelul centrului de urmărire a nou-născutului cu risc până la vârsta de 2 ani. Vom fi urmăriți oftamologic și audiologic.”

Alexandru, Robert, Lucian și Luca vor mai sta la Maternitatea Cuza Voda din Iași încă o lună jumătate. Din nefericire mama a reușit să îi vadă pe copii doar în poze deoarece este în continuare pozitivă la infecția cu Sars-CoV2.