Microbuz rasturnat in Botosani dupa un accident produs de un sofer baut

accident botosani

Doi bărbați de 50, respectiv 57 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident rutier. Evenimentul s-a produs astăzi dimineață, în intersecția străzilor Uzinei cu Calea Națională.

Microbuzul s-a răsturnat pe o parte în urma impactului cu un VW Passat condus de un sofer baut. Acesta nu a acordat prioritate microbuzului. Soferul a fost testat cu etilotestul rezultatul fiind de 1,41 în aerul expirat.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, autospeciala de transport personal și victime multiple (ATPVM), ambulanța SMURD, dar și o ambulanță SAJ.

Aceștia au constatat că în microbuz erau două persoane și le-au ajutat să iasă din interior. Ulterior, victimele au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Șoferul autoturismului a refuzat transportul la spital. Totodată, pompierii au acționat și pentru înlăturarea pericolului de izbucnire a unui incendiu, fiind deconectate bornele baterilor.