Micii, un moft pentru români. Preţurile la carnea autohtonă, din ce în ce mai mari

Micii româneşti ar putea fi făcuţi cu carne din import. Fermierii se sperie de noile taxe pe care guvernul vrea să le introducă de la 1 ianuarie. Deja opt din 10 kilograme de carne de porc vin din străinătate. Procentul se poate mări şi mai mult, ameninţă oamenii de afaceri.
Românii mănâncă 20 de mii de tone de mici anual. Reţelele sunt diferite, pofta este aceeaşi.
Carnea bună s-ar putea scumpi, însă. Guvernul a mărit taxele ca să acopere gaura din buget, iar mulţi fermieri se gândesc să mărească preţurile ca să nu iasă în pierdere.
Scumpirile provocate de inflaţie au dus deja la scăderea consumului de carne.
În condiţiile în care vor trebui să plătească şi impozit mărit pe profit, unii fermieri ar putea închide de tot afacerile. Asta înseamnă că vom mânca şi mai multă carne din import. Carnea de pasăre rămâne preferata românilor pentru că este cea mai ieftină.