Metode noi pentru migranti de a patrunde in Europa

In ultimele zile a scazut presiunea la granita dintre Belarus si Polonia. Migrantii au fost mutati intr-un centru logistic iar o parte din ei au fost transportati cu avioane spre tarile de origine. Cu toate acestea, polonezii sustin ca s-au schimbat metodele de a patrunde ilegal in tara lor. Grupuri mici de migranti incearca sa treaca granita prin mai multe locuri, conform ministrului apararii Mariusz Blaszczak.

Preierul polonez Mateusz Morawiecki se intalneste astazi cu omologii sai din Lituania, Letonia si Estonia care au fost de asemenea afectate de presiunea migrantilor din ultima perioada. Acesta a anuntat ca este o situatie geopolitica foarte grava care necesita mult efort diplomatic deoarece multi migranti din Orientul Mijlociu raman in Belarus si incearca in permanenta sa patrunda pe teritoriul Poloniei.

Potrivit Politiei de Frontiera din Polonia, vineri seara au aruncat cu pietre si au folosit gaze lacrimogene impotriva granicerilor.

„Din pacate exista numeroase semne care sugereaza ca aceasta criza geopolitica va continua multe luni, chiar ani”, a spus Morawiecki.

Occidentul il acuza in continuare pe Lukasenko ca ii foloseste pe migranti pentru a destabiliza Uniunea Europeana, ca razbunare pentru sanctiunile impuse Belarusului.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!