“Metoda jurnalistul”: Bărbat reținut de poliție, după ce a încercat să obțină bani pe bonuri de carburant, dându-se drept ziarist

Un bărbat a fost arestat preventiv sub acuzația de înșelăciune în formă continuată, după ce ar fi încercat să determine mai multe persoane să achite contravaloarea a 21 de bonuri de carburant, dându-se drept ziarist.

Persoana în cauză – Sorin Traian Badea, după cum au declarat surse apropiate dosarului, pentru G4Media – “folosindu-se de numele false „Sorin Constantin” și ”Sorin Rotaru”, dar și de calitatea mincinoasă de jurnalist în cadrul Jurnalului Național, a indus în eroare mai multe persoane vătămate, promițându-le achiziționarea la un preț redus a unor bonuri de combustibil, determinându-le pe persoanele vătămate să achite sume de bani ce reprezintă contravaloarea a 21 de bonuri de carburant, fără să le remită vreun astfel de bon”.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, “infracțiunea comisă de inculpat relevă periculozitate sporită și un mod de comitere elaborat, inculpatul premeditând până în cele mai mici detalii modalitatea de abordare a persoanelor vătămate și inducerea lor în eroare prin prezentarea unor împrejurări care, altminteri, par credibile”.

Față de inculpat s-a dispus măsura reținerii și, ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți de la instanța competentă a dispus luarea măsurii arestării preventive.

Aceeași persoană a fost condamnată în 2022, după ce, pretinzând că este jurnalist, a păcălit mai multe persoane, inclusiv primari, că nu va publica pretinse materiale despre ele, în schimbul unor beneficii financiare, potrivit adevărul.ro.

Sorin Traian Badea a primit cinci ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune, după ce judecătorii au considerat că, juridic, nu poate fi tras la răspundere pentru şantaj. 

Și atunci, acesta încerca să vândă bonuri false de benzină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *