Meteorologii au emis coduri de vant in aproape toata tara

ANM a emis un cod galben de vant, valabil pana in aceasta seara la ora 22.00. Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de luni, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

La munte vântul va continua să prezinte intensificări și în zilele următoare, iar local și temporar și în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse.

De asemenea, a fost emis si un cod portocaliu de vant si zapada viscolita. La altitudini de peste 1700 metri, a Carpatilor Meridionali si de Curbura, vantul va sufla tare, cu rafale de peste 110-120 km/h, va fi viscol si vizibilitate redusa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *