Meteorologii au anunțat prognoza pentru această iarnă, în România 

zapada

Din punct de vedere meteorologic, ne așteaptă o lună decembrie cu temperaturi medii, iar luna ianuarie nu aduce zăpadă în București. Gabriela Băncilă, director în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (AMM), a afirmat, joi, că pentru luna decembrie sunt așteptate temperaturi medii, în timp ce ianuarie ar urma să fie o lună „normală sau cu o tendinţă de temperatură medie uşor mai ridicată”, conform estimărilor din acest moment.

„Ar trebui să fim cu toţii conştienţi ce înseamnă o iarnă normală în România, ce înseamnă o lună ianuarie normală în România, în niciun caz ceea ce s-a înregistrat sau ceea ce s-a semnalat din punct de vedere meteorologic în ultimii ani. Și nu mă refer neapărat la ultimii trei ani, ci cel puţin la ultimii zece ani de zile în care am înregistrat în aproape fiecare an un sezon rece mult mai blând decât ceea ce înseamnă normalul pentru ţara noastră”, a precizat șefa ANM.

Estimările sezoniere au un grad de realizare de 60 la sută, în baza modelului Centrului European pentru Prognoză de Medie Durată, şi prezintă valorile medii estimate în ceea ce priveşte temperatura aerului şi precipitaţiile.