Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova” pe pietonalul Stefan cel Mare și Sfânt

foto_mestesug

Asociaţia “ART-Meşteşugurile Prutului”- Iaşi, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași organizează, în An Centenar, a XI-a ediţie a manifestării cultural-interactive „Meşteri şi meşteşuguri tradiţionale din Moldova”, ce se
va desfăşura în perioada 02 – 04 noiembrie 2018, pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt ( în fața Mitropoliei), Iaşi.

Vor fi prezenţi aprox. 40 meşteri populari, atât din Moldova de pe ambele maluri ale Prutului, cât şi din alte zone etnografice ale ţării. Organizat pe durata a trei zile, evenimentul promovează valorile perene ale culturii tradiţionale româneşti, cu precădere din Moldova și Republica Moldova, dar și transmiterea acestora către tânăra generație. Programul manifestărilor este variat şi deosebit, cuprinzând:

 ateliere de creație interactivă de olărit, pictură icoane, cioplitură lemn, incondeiere oua, impletituri din fibre vegetale, ţesături, ateliere demonstrative destinate copiilor, dar şi adulţilor ;
 expunere cu vânzare de obiecte meşteşugăreşti autentice ale meşterilor populari veniţi la Iasi din Moldova si din alte zonele etnografice ale tari, precum si din Republica Moldova.

Vor fi prezenți elevii premianți de la taberele și atelierele de creație populară desfășurate de asociația noastră prin programe educaționale și proiecte cu școli și ONG-uri.