Mesaj RO-ALERT privind prezența unui lup în Târgu Mureș. Animalul ar fi, de fapt, un câine

lup

Aseară, localnicii din Târgu Mureș au primit un mesaj RO-ALERT, fiind atenționați despre prezența unui lup la platoul Cornești. Ulterior, s-a constat că lupul era de fapt un câine pierdut.

La fața locului, au intervenit echipajele de poliție și jandarmi care au patrulat în zonă în căutarea lupului, mai ales că în zonă se află grădina zoologică care are în componență și lupi.

La vederea „lupului”, oamenii  au început să claxoneze, să îl ilumineze cu farurile de la mașină și să facă fotografii sau filmări. Astfel, în scurt timp, pe reţelele de socializare au apărut comentarii amuzante despre patrupedul misterios.

„Maidanez costumat de Halloween. Nici lupii nu mai sunt ce au fost. Este Halloween vă speriați și de umbra voastră”, a spus un internaut.

De altfel, pe grupurile online ale iubitorilor de animale, internauții au scris că ar fi de fapt un câine-lup cehoslovac, o rasă apărută în anii ’50 din împerecherea ciobănescului german cu lupul carpatin. Iar exemplarul ar fi ajuns acasă între timp.