“Meriți să trăiești fără teamă”, Campanie împotriva violenței

Sharing is caring!

Violenta impotriva femeilor este o forma de incalcare a drepturilor omului. In cele mai grave forme ale sale, violenta este o incalcare a dreptului la viata. In ultimul deceniu, statele Europei acorda prioritate eforturilor de a reduce toate formele de violenta asupra femeii.

In  acest context, Inspectoratul de Politie Judetean Iasi, alaturi de alti parteneri, au lansat o campanile de prevenire si combatere a violentei domestic. Sunt scoase in evidenta, mai ales, masurile de protectie ce pot fi solicitate de victime.

“Astazi am lansat proiectul “Meriti sa traiesti fara teama!”  in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie, alaturi de partenerii nostril traditional Inspectoratul Judetean Scolar, Directia de Asitenta Sociala, Directia de Asistenta  Sociala si Protectia Copilului dar si alti parteneri, cu scopul de a atrage atentia de  preveni si de a informa cetatenii, dar si celelalte autoritati publice pe linia combaterii si prevenirii violentei domestice.”, a declarat Costel Gitlan, comisar-sef IPJ Iasi.

Aceasta campanile vizeaza si tinerii liceeni, printre care fenomenele de violenta sunt tot mai frecvente.

“Ne-am bucurat ca acest proiect isi propune in primul rand preventie, isi propune ca la o varsta la care educatia este foarte foarte importanta, varsta scolara, o varsta la care se creeaza atitudini se creeaza caractere, atitudini fata de ce se intampla in societate, avem posibilitatea ca specialisti din cadrul politiei sa explice copiilor, generatiei viitoare, generatiei care va reactiona la aceste idei pe care le lanseaza colegii nostri politisti, la aceste provocari pe care le discuta temele acestui proiect, ne bucuram ca acesti copii au posibilitatea de a interactiona cu coledii din politie, cu specialisti.”, a adaugat Bogdan Gabriel Barzoi, Inspector scolar general adjunct Iasi.

Toti cei aflati intr-o astfel de situatie si sunt agresati, trebuie sa stie ca legea este in favoarea lor.

“Va spuneam ca legislatia s-a modificat, a aparut acest ordin provizoriu de protectie, au aparut echipele mobile de interventie de la nivel local. Rolul nostru ca Directie Generala de Asistenta Sociala este de a coordona aceste activitati la nivel judetean si in acest sens, parteneriatul este foarte bun pentru ca ne da posibiliattea sa venim in contact cu tot ce inseamna institutii din local.”, a declarat Ion Florin, director DGASPC Iasi.

 

 

shares