Memorandum de susținere pentru desemnarea Parcului Natural Codrii Iașilor

Asociația Codrii Iașilor a trimis politicienilor și candidaților la alegerile de duminică un memorandum de susținere pentru desemnarea Parcului Natural, primul din Moldova.

Demersul vine după ce, sâmbăta trecută, câteva sute de persoane au protestat pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la ameninţările asupra pădurilor care formează ‘centura verde’ a Iaşiului, precum şi pentru crearea Parcului Natural Codrii Iaşilor.

Inițiatoarea acestui marș, Asociația Codrii Iașilor, construiește de cinci ani propunerea desemnării acestui areal, la sud de oraș, ca Parc Natural. Petiția inițiată în acest sens a adunat peste 35.000 de semnatari.

Memorandum de susținere pentru desemnarea Parcului Natural Codrii Iașilor

Președintele Asociației Codrii Iașilor, Mihai Diac: Memorandumul este adresat candidaților la funcții publice, în special în județ și la nivelul municipiului Iași, dar nu numai, și este un angajament de susținere a demersului. Noi, ca și Asociația Codrii Iașilor, ne asumăm să ne ocupăm de tot ce înseamnă pregătirea dosarului pentru Ministerul Mediului, dar multe dintre lucrurile cerute la acel dosar depind de autorități, depind de politicieni și, bineînțeles, la final, va fi vorba de o decizie politică, pentru că se aprobă la nivel de Guvern. Deci, memorandumul le oferă candidaților șansa ca înainte de alegerile de pe 9, de la sfârșitul acestei săptămâni, să își asume în mod clar în fața electoratului. Noi vom anunța la 35.000 de semnatari ai petiției, vom anunța în comunitatea noastră de 27.000, dar vestea clar circulă și mult mai departe – poziționarea fiecărui dintre candidați pe acest subiect atât de important pentru ieșeni, cum s-a văzut în stradă, sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *