Membrii Sanitas isi cer drepturile

Circa 150 persoane din judetele Iasi, Suceava si Bacau au protestat astazi in fata Prefecturii. Nemultumirile  acestora sunt  legate de reducerea numarului de paturi din spitale si eliminarea din plafonul de 30% a indemnizaţiei de hrană şi a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă sociala.

In timp ce, in sediul Prefecturii se discuta despre Masterplanul din Sanatate pentru regiunea Nord Est,  membrii sindicatului Sanitas protestau afara impotriva  eliminarii indemnizației de hrană şi a sporului pentru asigurarea continuităţi activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială din plafonul de 30%, calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială şi eliminarea inechităţilor de acordare a sporurilor. 

Iulian Cozianu, lider Sanitas Iasi: “Principalele revendicari ale noastre sunt legate de inechitatile existente in sistemul de salarizare. Practic avem colegi care ar fi trebuit sa beneficieze de cresteri de la 1 ianuarie si s-au trezit, fie ca nu au beneficiat de nicio crestere salariala ci au avut chiar venituri diminuate fata de anul 2018. O alta revedincare este legata de acest Masterplan, care a aparut mai zilele trecute si in care se vorbeste de taieri masive de paturi aproximativ 4000 de paturi care vor disparea din spitalele din regiunea de nord est”.

Prefectul Iasului, Marian Serbescu i-a invitat pe sindicalisti la o discutie legata si de Masterplanul din Sanatate. Memebrii Sanitas sunt hotarati sa continue si in luna martie protestele pana cand doleantele lor vor fi ascultate.