Membrii familiei din Hermeziu ajunsi la spital dupa ce au mancat o conserva de peste se simt bine

Sharing is caring!

Atentie la conservele de peste, luate din comert si pe care le consumati, ulterior. O familie intreaga, din judetul Iasi, a ajuns la spitalul de Boli Infectioase, acuzand dureri de stomac, greata si febra, dupa ce au luat masa impreuna.

Medicii suspecteaza ca ar fi vorba despre toxinfectie alimentara, insa nu exclud si o infectie cu botulism. Patru adulti – doi parinti si doi bunici, dar si o fetita de 11 ani primesc ingrijiri medicale si se afla sub tratament de specialitate.

Medicii trag un semnal de alarma si ne sfatuiesc sa fim atenti la produsele luate din comert, in special la conservele de peste. Botulismul poate provoca decesul, in cazuri extreme.

Recent, un pacient internat la spitalul de Boli Infectioase a decedat, dupa ce a fost diagnosticat cu aceasta boala. Barbatul a mancat peste preparat in casa, insa mancarea a fost gatita in conditii improprii, spun specialistii.

Prof. dr. Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase Iasi: “Ii mai tinem spitalizati, pana ajung intr-o stare generala buna, asteptam rezultate la analize si ii mai tinem pana cand DSP Iasi va analiza daca a fost ceva in neregula in conserva de peste. Din cele relatate de pacienti, au mancat conserva de peste, cumparata de la magazin, mancata cu paste, acasa“.

shares