Medicul Dana Popescu s-a stins din viaţă. Soţul ei a murit în urmă cu mai puţin de o lună

Dr. Dana Popescu , unul dintre cei mai apreciaţi medici de familie din judeţul Iaşi, s-a stins din viaţă la puţin peste o lună de la decesul soţului ei, dr. Eugen Popescu, care a fost director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi (DSP). Din 2018, aceasta a fost aleasă secretar al Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei şi membrul al grupului de lucru pe Vaccinologie din cadrul societăţii.

Pe perioada pandemiei, dr. Dana Popescu a stat în permanenţă în legătură cu pacienţii săi din Deleni, unde avea cabinetul, şi a fost întotdeauna una dintre vocile limpezi în haosul provocat de campaniile anti-vaccinare. A fost şi unul dintre primii specialişti din Iaşi care a răspuns afirmativ în momentul în care Ministerul Sănătăţii a decis mutarea campaniei de vaccinare din centrele special desemnate în cabinetele medicilor de familie.

Dr. Dana Popescu a semnalat mereu, inclusiv în mai multe articole publicate de „Ziarul de Iaşi”, importanţa vaccinării copiilor, grija pe care trebuie să o avem cu privire la sănătate şi a încurajat întotdeauna ieşenii să meargă la medic şi să păstreze legătura cu medicul de familie, scrie Ziarul de Iasi.

„Mama a fost un medic desăvârşit care a luat Jurământul lui Hipocrate foarte în serios. «În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul şi bunăstarea bolnavilor». Implicarea ei în orice activitate nu a cunoscut limite. Energia debordantă atât de molipsitoare a stat la baza multor iniţiative benefice ale lumii medicale. Aşa a fost mama, mereu în folosul oamenilor din jurul ei până în ultima clipă şi pentru asta mă închin şi îi mulţumesc. E nevoie să preţuim fiecare moment şi să ne aducem mereu aminte de noi, pentru că totul este trecător iar noi nu putem decât să privim mereu lumina. Te iubesc mama şi promit că voi duce mai departe tot ceea ce m-ai învăţat”, a scris Dan Popescu, fiul celor doi medici, al rândul său medic rezident, pe Facebook. Medicul Dan Popescu s-a casatorit saptamana trecuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *