Medicina viitorului, accesibilă la Spitalul de Neurochirurgie Iași

294511396_565184898425311_71060392317920928_n

După trei ani de pregătiri, de ieri au început primele proceduri în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. Cu ajutorul tehnologiilor inovatoare, pacienții beneficiază de proceduri simple, nedureroase și complete. Mai mult, aici pot fi făcute operații pe creier fără bisturiu și fără durere. Astfel, Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași se conecteză la neurochirurgia europeană și mondială.

„În esență, el folosește razele gamma, care sunt radiații nucleare pentru a topi orice leziune de la nivelul creierului. De exemplu, tumori de orice tip. Că vorbim de cancere, că vorbim de metastaze la nivelul creierului, meningioame sau tumori benigne, neurinoame sau pacienți care au nevragii, adică dureri datorate suferinței unor nervi cranieni, cum ar fi nervul cligemen sau malformații arterio-venoase, care sunt inoperabile sau netratabile cu alte tehnologii. Ei bine, cu această tehnologie, acești pacienți pot fi tratați”, a spus Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Atât ieșenii cât și pacienții din zona Moldovei vor avea parte de tratamente realizate cu ajutorul unei tehnologi de ultimă oră care scurtează procesul de tratament ale tumorilor cerebrale, renunțând la operațiile deschise, pacientul fiind în siguranță. Cu ajutorul sistemului computerizat de ultimă generație, specialiștii sunt ajutați până și în planificarea tratamentului.

„Practic, din momentul de față Iașul și pacienții din regiunea Moldovei și nu numai, pot beneficia de această modalitate modernă de tratament a leziunilor creierului, fără a mai fi obligați să se deplaseze în străinătate, fără a mai fi obligați să plătească costurile unei asemenea proceduri care pot fi extrem de costisitoare. pre exemplu în străinătate variază între 10 și câteva zeci de mii de euro, o simplă radiere cu acest tip de tehnologie”, a mai spus Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Întregul proiectul s-a ridicat la suma peste 5 milioane de euro iar aparatul a costat peste 4 milioane de euro. Aparatul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife reprezintă adevăratul viitor în medicină.