Medicii vor ca fetița opărită să continue tratamentul la Iași: ”Suntem foarte mulțumiți de evoluție”

Veşti bune în legătură cu starea de sănătate a fetiţei opărite cu ciorbă. Fetiţa transferată sâmbătă seara, 27 februarie, de la Huşi la Spitalul de Copii din Iaşi, cu arsuri pe 40% din corp, a fost detubată şi respiră singură. Medicii ieşeni spun spun că starea fetiţei în vârstă de un an şi nouă luni este una „mulţumitoare”, având în vedere leziunile pe care le-a suferit. Astfel, cazul va continua să fie tratat la Iaşi.

 „Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia sub tratamentul maximal instituit şi sper să continuăm în acelaşi trend ascendent. Din punct de vedere al terapiilor instituite din partea Compartimentului de Chirurgie Plastică şi managementului din Terapie Intensivă considerăm că nu suntem depăşiţi, din contră starea fetiţei este foarte bună şi credem că e în avantajul ei să continue tratamentul la Iaşi”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Iaşi.  

Alături de fetiţă este internată şi mama sa, căreia i s-au explicat paşii care urmează să fie făcuţi în tratamentul său.

Medicul a mai precizat că fetiţa urmează să suporte o serie de operaţii de chirurgie plastică și să îi fie schimbate pansamentele cu presiune negativă.

dr. Lavinia Ionescu, purt. de cuv. Spit. de Copii Sf. Maria Iași

Toate manevrele se fac în blocul operator. Considerăm că un alt avantaj este că copilul este manageriat în partea nouă a spitalului, cu o încărcătură bacteriană mult mai mică decât în altă parte.”

Fetiţa şi un baiatul de 2 ani, victime ale arsurilor au fost transferaţi sâmbătă de la Spitalul Municipal Huşi la cel de Pediatrie “Sf. Maria” din Iaşi, după ce s-au opărit cu lichid fierbinte.