Medicii oftalmologi, la ceas aniversar

oftalmologie

Reuniunea Anuală a Oftalmologilor a ajuns la cea de-a 57 a editie. Sub sloganul “Traditie si viitor in oftalmologie, prezenti pe timp de pandemie”, evenimentul marcheaza anul acesta o premiera absoluta. Fata de anul trecut cand intreaga manifestare s-a desfasurat in mediul online, editia 2021 va avea o formula de organizare hibrid atat online cat si onsite.

Medicii oftalmologi sunt in sarbatoare. In perioada 26-29 mai se desfasoara la Iasi, atat in mediul online cat si onsite cea de-a 57 editie a Reuniunii Anuale a Oftalmologilor. Totodata pe tot parcursul evenimentului vor fi prezenti online sau onside lectori din toata tara dar si din strainatate.

Prof. Dr. Camelia Margareta Bogdănici, Președinte RAO 2021

„Pentru noi este o traditie. Este a 57-a manifestare a reuniunii anuale a oftalmologilor si a 14-a manifestare pentru asistentii medicali in cadrul evenimentului nostru. Este o traditie pe care dorim sa o continuam indifferent de ceea ce se va intampla, asa cum am spus si anul trecut, indiferent ca este pandemie sau nu. Anul acesta am avut curajul sa fac o manifestare hibrid si ma bucur ca avem participant onsite, atat cat se poate in limite epidemiologice cat si colegi care sunt din toata tara, de la Cluj, Bucuresti, Sibiu, Constanta, de oriunde din tara care sunt alaturi de noi si participa online.”

Editia din acest an va marca si cea de 14-a reuniune oftalmologica a asistentilor medicali, respectiv rolul asistentului medical in ingrijirile pacientului cu multiple comorbiditati in  oftalmologie.

Dr. Nicoleta Anton, medic primar oftalmolog

„Maine vom avea o sectiune importanta de oculoplastica, care este o premiera pentru Congresul nostru de Oftalmologie si tronsonul care mie imi este drag de inteligenta artificiala in oftalmologie, un subiect extreme de importantdezbatut la nivel national, insa in manifestarile noastre si cele internationale se dezbate destul de mult.”

Ca in fiecare an, manifestarea isi propune sa promoveze teme de actualitate din domeniu atat pentru specialisti cat si pentru studenti.

Ciprian Danilescu, medic primar

„Avem tronsoane separate pentru fiecare bucatica a ochiului. Am participat ieri la cursurile pre-congres, o traditie pe care o implementam si la noi si care este binevenita din punct de vedere al educatiei medicale continue. Astept cu interes ultima zi in care va fi o masa rotunda la care vor participa din domeniul acesta”

Reuniunea Anuala a Oftalmologilor se va incheia sambata, 29 mai cu o masa rotunda despre actualitati in patologia retiniana medicala si chirugicala moderata de Daniel Constantin Branişteanu.