Medicii de la Spitalul Sf. Maria Iasi ingrijorati de cresterea cazurilor de alergii alimentare la copii

Potrivit medicilor de la Spitalul Sf. Maria, alergiile alimentare sunt tot mai comune la copii. Acestea pot provoca reacții variate, de la erupții cutanate la dificultăți respiratorii. Simptomele comune sunt mâncărimi sau urticarie, umflarea buzelor, feței, limbii sau gâtului, dificultăți de respirație, durere abdominală, greață sau vărsături.

Sfaturile medicilor de prevenire și gestionare a alergiilor alimentare?

  1. Identificarea alergenilor: Aflați care sunt alimentele care declanșează reacțiile alergice, cu un test rapid efectuat la medicul alergolog.

2. Evitarea alimentelor periculoase: Citiți etichetele produselor și fiți atenți la ingredientele ascunse.

3. Consultarea medicului: Discutați cu un specialist despre opțiunile de tratament și management al alergiilor.

“Păstrați antihistaminice la îndemână. Pregătiți un plan de acțiune în caz de reacție alergică severă”, au mai transmis medicii ieseni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *