Medicii de la Spitalul de Copii încearcă să îi reatașeze brațele adolescentei rănite în accidentul de la Pașcani

320703908_998600357771088_4479140250454017994_n-1-1-1068x801

Noapte de foc pentru medicii din Iași! Membrii unui ansamblului folcloric din Botoşani au ajuns la spital cu răni grave, după ce s-au răsturnat cu autocarul. Aceștia au plecat azi-noapte din Botoșani pentru a ajunge dimineaţă în Slobozia, judeţul Ialomiţa. Într-o curbă însă, de la intrarea în Paşcani, şoferul autocarului a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat. Impactul a fost devastator.

Victima care a suferit rănile cele mai grave este o adolescentă în vârstă de 15 ani. Fata a rămas cu membrele superioare amputate. Acum, medicii de la Spitalul de Copii din Iași încercă să le reatașeze.

„A fost o noapte neagră pentru Spitalul de Copii din Iași. Au fost înregistrate două accidente. Unul în zona Tansa, cu două victime. O victimă în vârstă de 8 ani cu politraumă, ventilată mecanic cu prognostic rezervat. Și o victimă în vârstă de 4 ani, cu politraumă, stabilă hemodinamic. A urmat accidentul de la Pașcani cu victime multiple, din care în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului de Copii au fost înregistrați 4 pacienți. Fetița de 15 ani cu amputație de membre superioare, care momentan se află în sală, unde este sub tratamentul chirurgical al unei echipe multidisciplinare. O altă victimă de 15 ani, tot cu politraumă. O altă victimă de 16 ani tot u politraumă. Și o victimă de 11 ani care are un traumatism cranio-cerebral minor cu o fractură care va fi imobilizat și îndreptat către domiciliu. Toate cele 4 victime au venit constiente, neavând nevoie de protezare respiratorie.” a declarat Alina Belu, manager Spitalul de Copii Iași.

Medicii ieșeni sunt optimiști în privința șanselor acesteia de a-și reveni.

„Fetița, din punct de vedere a funcțiilor vitale este un prognostic optimist, deci va supraviețui acestui cumplit accident. În ceea ce privește replantarea celor doua membre superioare, timpul va putea spune ce se va întâmpla. Echipa medicală se afla in sala și dupa ce se termina o prima interventie vom putea da detalii.” a declarat Alina Belu, manager Spitalul de Copii Iași.

Revenim cu detalii!