Medicii de familie critica numirea noului sef de la CNAS

foto_card_sanatate

Intr-o scrisoare deschisa trimisa premierului Viorica Dancila, Federația Naționala a Patronatelor Medicilor de Familie cere ca banii și datele pacienților să fie administrate de persoane asupra cărora nu există nici o urmă de suspiciune. Vasile Ciurchea, noul sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate ar fi anchetat de DNA pentru nereguli la licitatia pentru sistemul informatic.

Medicii de familie sustin ca in sistem existau si alte personae capabile sa conduca institutia. Acestia ii imputa lui Vasile Ciurchea ca nu i-a bagat in seama cand au semnalat cu ani in urma problemelor sistemului inofrmatic administrat de CNAS.

“Ne exprimăm pe această cale regretul că nu a fost numit un specialist asupra căruia să nu existe nici o urmă de suspiciune și care să fi avut rezultate pozitive notabile pe durata mandatului său, în special în privința funcționării Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate. Cu siguranță atât în rândul foștilor președinți CNAS cât și în rândul președinților caselor județene de asigurări de sănătate există profesioniști care nu au fost niciodată urmăriți penal și care sunt apreciați de furnizori și de asigurați pentru activitatea avută”, se mentioneaza in scrisoarea deschisa adresata Vioricai Dancila.