Medicii bacauani se lupta sa salveze o tanara, victima in accidentul produs aseara la Harlesti

Persoanele ranite aseara in accidentul de la Harlesti au fost dusi la Spitalul Judetean Bacau.

În situație critică este o femeie de 24 de ani, soția șoferului decedat, pasageră pe scaunul din față al autoturismului. Pacienta a fost operată de urgență, intrând de două ori în stop cardio-respirator. Acum tânăra se află la Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), cu un diagnostic extrem de rezervat.

Pacientul minor este internat pe secția ATI Chirurgie Pediatrică, fiind diagnosticat cu policontuzii (hepatică, abdominală) și cu un traumatism la gleznă.

Internat a rămas și tatăl minorului, cu multiple contuzii, inclusiv la nivelul plămânilor. Întrucât a fost activat Planul Roșu de Intervenție, a fost nevoie și de prezența medicului șef al Unitații de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul SJU Bacău, dr. Bogdan Ioan Buda.

„Deși eram de serviciu de noapte, ca director de operațiuni salvare medicală, am obligația să mă deplasez la locul accidentului atunci când se activează Planul Roșu de Intervenții. Evident, colegii din tura de zi au fost nevoiți să rămână peste program în locul meu, pregătiți să primească victimele accidentului, mai ales că nu se știa exact câți pacienți ar putea ajunge la noi. Puteau fi zeci, dacă ne gândim că în accident fusese implicat și un autocar cu 20 de ocupanți”, a declarat dr. Bogdan Ioan Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *