Medicii: “Nu ne aflăm într-un moment de relaxare!”

Infectia cu Sars-Cov-2 a fost tema unei conferinte nationale care s-a desfasurat in aceste zile. Specialisti din domeniul medical  din intreaga tara au tras mai multe concluzii in urma intalnirilor online. Acestia spun ca  o parte dintre incertitudinile legate de coronavirus  s-au spulberat dupa aparitia unei game largi de medicamente chiar daca nu sunt adresate specific acestui virus.

Numarul tot mai mare de cazuri de coronavirus ii nelinisteste pe medici. In acest context mesajul transmis de specialisti este sa nu intram intr-un moment de relaxare.

”Am ajuns la concluzia ca fata de momentul 15 martie, acum calcam pe un teren mult mai sigur pentru ca avem la dispozitie o gama larga de medicamente chiar daca toate nu sunt adresate specific acestui virus, atunci le avem la dispozitie, stim sa le folosim, stim sa individualizam aceasta terapie pentru fiecare pacient.”, a declarat prof.univ.dr.Carmen Dorobat, manager Spitalului de Boli Infectioase, Iasi.

”Cerintele cu totul deosebite au dus la masuri deosebite. Spitalul de Boli Infectioase a fost in prima linie. Si daca la inceput a plecat cu un pavilion, incet incet si-a transformat activitatea in asistenta medicala pentru pacientii Covid. Greul a stat si sta in continuare pe Spitalul de Boli Infectioase.”, a declarat Lucian Indrei, director general  al Centrului de Resurse Umane si Sanatate Publica din cadrul Ministerului Sanatatii.

Din cauza numarului tot mai mare de oameni infectati de Sars-Cov-2 la nivel national, la Iasi se iau noi masuri restrictive pentru limitarea raspandirii acestui virus.

”Datoria noastra fata de populatia Romaniei este din ce in ce mai mare. Vreau sa va anunt cu tristete, nu ma bucur de acest lucru, ca de astazi Iasul a intrat intr-o noua etapa de masuri restrictive in ceea ce priveste circulatia pe spatiul public, atat in spatiile publice precum piete, locuri publice in general si mijloace de transport in comun dar si in cele de drept privat, asta si datorita faptului ca am asistat in ultima perioada la o crestere alarmanta si ingrijoratoare pentru toti a numarului de infectati.”, a declarat primarul Iasului, Mihai Chirica.

In cadrul Conferintei Nationale de Patologie Infectioasa a fost lansata si o lucrarea despre managementul medical si administrativ al pacientului cu Sars Cov 2. Este vorba de o  carte unica in Romania  care contine toata experienta medicilor in lupta cu noul coronavirus  din zilele de martie si aprilie. 

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!