Medic radiolog, condamnat la inchisoare pentru luare de mita

Sharing is caring!

Medic chirurg din Iasi, condamnat la inchisoare pentru luare de mita. Este vorba despre radiologul Eduard Moldovanu, de la Spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu. Doctorul a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare, dupa un proces care a durat mai bine de un an de zile. Decizia definitiva a fost data astazi, de Curtea de Apel Iasi.

Radiologul este acuzat ca, in perioada martie-iunie 2016, a cerut si a primit bani, de la mai multi pacienti, pentru efectuarea unor examene RMN si, ulterior, pentru interpretarea lor. Mita ceruta si incasata varia intre 250 si 600 de lei, in functie de complexitatea cazului medical.

Asta desi investigatiile erau gratuite, decontate prin Casa Judeteana de Sanatate. In prezent, medicul este, in continuare, angajat al Spitalului de Neurochirurgie, functie pe care a redobandit la scurt timp dupa ce a dat unitatea medicala in judecata, pentru ca il concediase, dupa ce a intrat in atentia procurorilor anticoruptie. Mai multi paceinti au fost cei care l-au denuntat pe radiolog ca cere bani pentru analiza rezultatelor medicale.

shares