Medic: „Dispar mastile si dezinfectantii din spitalul de Boli Infectioase!”

Acuzatii grave facute de un medic din Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Dispar materiale medico-sanitare din unitatea medicala. Doctorul Mihnea Hurmuzache, seful Sectiei VI, sustine ca au disparut masti si manusi de protectie, dar si dezinfectanti.

In conditiile in care aproape zilnic sunt internati pacienti infectati de coronavirus, iar stocurile pentru echipamentele de protectie sunt la limita. Medicul solicita o ancheta interna, pentru ca astfel de probleme sa fie evitate pe viitor. In prezent, Spitalul de Boli Infectioase detine 11500 de masti de protectie, cu filtru, iar stocurile de dezinfectanti sunt aproape de zero.

dr Mihnea Hurmuzache, medic Spitalul de Boli Infectioase Iasi: „Sunt si o serie de materiale care, la momentul in care au fost achizitionate, nu au ramas in spital. Ii rugam pe cei la care au ajuns aceste materiale, la care au ajuns mastile si solutiile dezinfectante, poate acum ne inteleg si noua, celor care lucram aici, necesitatea de a recupera o parte din ceea ce au luat, in exces, pentru ei si familiile lor, in momentul in care noi stam cu 2-3 masti pe zi numerate si, in curand, fara niciuna„.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!