Medic de familie, ceretat pentru vaccinări fictive

O doctoriţă de familie, de 47 de ani, din jud. Dâmboviţa este primul cadru medical anchetat pentru vaccinări fictive, după ce ar fi vaccinat 10 fotbalişti din comuna Pucioasa, pentru a putea participa la competiţii sportive. Medicul ar fi decontat de la casa judeţeană de asigurări 400 de lei pentru cele 10 vaccinări fictive. La cabinetiul și domiciliul acesteia, dar şi la clubul sportiv se derulează percheziţii.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie-august medicul de familie, instigată de soțul ei, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea împotriva COVID-19 a 10 persoane, care sunt sportivi la clubul unde bărbatul este șef și atrenor, susţin poliţiştii.

În acest caz, Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Pucioasa, Corbii Mari şi Aninoasa, din judeţul Dâmboviţa, la persoanele bănuite de înşelăciune, fals intelectual şi fals informatic.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!