Medic ATI, la Matei Balș: „Din 17 august reanimarea e plină cu bolnavi cu COVID-19 în stare critică. Am dublat capacitatea de admisie. Ne pregătim poate de triplare”

TIR ATI - COVID 19 - SPITALUL VICTOR BABES TIMISOARA - 8 OCT 202

Dr. Elena Copaciu, medic primar de ATI la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală prezintă, într-un ”Jurnal de „front” pandemic!”, cazurile grave de COVID-19 care au ajuns în unitatea medicală, persoane nevaccinate, tineri fără comorbidităţi care nu cred în existenţa virusului şi nici în vaccin, ceea ce a impus dublarea capacităţii de admisie a pacienţilor în secţia de terapie intensivă, fiind luată în calcul triplarea acesteia.

„Jurnal de „front” pandemic!

68 de ani, singura, nevaccinata, cu simptome Covid de o saptamana, adusa de la sute de km distanta pt internare, de doi preoti din parohia sa! Direct la critici!

42 de ani, barbat, nevaccinat, miocardită virală Covid_19. Stare critică

Pacient in jur de 70 de ani, adus cu forța de familie la camera de gardă, simptomatic de multe zile, saturație în oxigen a sângelui- 60%!!…admis direct in terapie intensivă!

4 pacienti de diverse vârste internați simultan cu fenomene de miocardită virală asociată pneumoniei Covid_19 cu mutația delta.

Teolog, peste 50 de ani, cu comorbidități, nevaccinat, externat dupa cam 5 saptamani, 4 in terapie intensiva. Colegii sai de salon au fost mai puțin norocoși!

Tineri cu sau fără comorbidități, nu cred in virus și nici în vaccin, chiar cu măști de CPAP sunt foarte conectați la mediul lor profesional și rămân așa până suntem nevoiți să îi sedăm și aplicăm metode invazive pentru a menține oxigenarea la un nivel care să nu afecteze funcționarea organelor interne!

Din 17 august reanimarea noastra e plina cu critici Covid, mutatia delta. Am dublat capacitatea de admisie. Nu vreti sa stiti cu ce eforturi! Ne pregatim poate de triplare! Dar nu asa se face medicina acestui secol in Europa! E vremea sa intelegem exigențe de sănătate publică și să decidem noi ca societate, ce dorim de fapt? Care ne sunt prioritățile!

Cred că noi ca popor nu am înțeles ce importantă e sănătatea! Când ești sănătos poți să îți urmezi toate visurile! Fără sănătate e mult mult mai greu!…”, este mesajul transmis pe Facebook de dr. Elena Copaciu.